Werkzaamheden Stationsbrug Franeker uitgesteld

De werkzaamheden aan de Stationsbrug in Franeker starten later dan gepland. De reden hiervoor is dat er meer tijd nodig is voor de voorbereidingen. De daadwerkelijke startdatum is nog onbekend. De Stationsbrug is eigendom van de provincie. Het vervangen van de brug maakt deel uit van het programma Franeker Waddenpoort van de gemeente Franekeradeel en de provincie Fryslân. De overige projecten uit het programma Franeker Waddenpoort gaan door volgens planning.

Stationsbrug

De huidige Stationsbrug in Franeker is zo’n zestig jaar oud en aan vervanging toe. Door deze brug te slopen, maakt zij plaats voor een geheel nieuw ontwerp. Met een doorvaartbreedte van zeventien meter is de nieuwe Stationsbrug straks klaar voor het grotere scheepvaartverkeer. Oorspronkelijk zou de sloop begin juni van start gaan, maar dit is uitgesteld tot een later te bepalen datum. Zodra hier meer duidelijkheid over maakt de provincie dit bekend. Het uitstel lijkt vooralsnog geen gevolgen te hebben voor de periode van verkeersoverlast van het totale programma Franeker Waddenpoort.

Voorbereiding Oosterpoortsbrug start wel 

Begin juni start de gemeente met de voorbereidende werkzaamheden voor de Oosterpoortsbrug. Meer informatie informatie hierover vindt u onder voorbereiding Oosterpoortsbrug start 2 juni. Ook de andere projecten uit het programma Franeker Waddenpoort gaan door zoals gepland.

Verkeersomleiding vanaf 2 juni

Omdat de werkzaamheden aan de Oosterpoortsbrug binnenkort starten, geldt er vanaf 2 juni een verkeersomleiding. Dat betekent dat de Stationsbrug vanaf 2 juni 2015 (met uitzondering van de bouwvakvakantie 18 juli tot en met 9 augustus 2015) niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel van de brug gebruik blijven maken. Ook het vaarverkeer ondervindt geen hinder van deze eerste werkzaamheden. Het kruispunt Zuiderkade/Turfkade en Oud Kaatsveld worden afgesloten. Tijdens de werkzaamheden blijft Franeker bereikbaar.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin