Verslag van een ‘niet-standaard’ eindejaarsborrel

20151210_180355Een eindejaarsborrel hoeft niet standaard te zijn… En dat was hij ook niet want op donderdag 10 december jl. stond er vanuit de CCNWF een eindejaarsborrel op het programma in het sfeervolle en oudste studentencafé van Nederland: de Bogt fen Guné in Franeker, dat officieel uitgeroepen is tot vaste sociëteit voor Friese studenten aan de Nederlandse hogescholen en academies. Zij waren als leden van de academie vrijgesteld van de accijnzen die op het bier rustten. 

Zo’n 90 ondernemers startten de bijeenkomst met een drankje waarna klokslag 18.00 uur voorzitter Frans Nieuwhof allen van harte welkom heette met in het bijzonder twee nieuwe leden: 2office en Bangahuys Interieur in Franeker. Welkom!

Daarna was het woord aan de spiksplinter nieuwe burgermeester van Franeker (vanaf 1 december 2015) Eduard van Zuijlen. Daar hij de herindeling, openbare orde en veiligheid, ICT, publiekszaken, communicatie, representatie, juridische zaken, personeel en organisatie in zijn portefeuille heeft, voelde hij zich geroepen om kennis te maken met onze club.

En nog meer nieuws want deze avond mocht de CCNWF ook kennis maken met Olaf Busch die aangesteld is als binnenstadsmanager van Franeker. Busch was aan het begin van dit jaar binnenstadsmanager in Dokkum. Daar is de leegstand onder zijn leiding met de helft teruggebracht. Franeker hoopt met het aanstellen van een binnenstadsmanager het centrum te verbeteren. Busch is een aanspreekpunt voor de gemeente, maar ook voor de ondernemers. Ook in Franeker moet hij zorgen dat er minder leegstand komt. Daarnaast zal hij acties bedenken om meer mensen naar het centrum van Franeker te trekken.

Na de wederzijdse kennismakingen was het kennismaken met het prachtig opgemaakte buffet in ‘De Bogt fen Guné’. De prachtige locatie, mooie groep mensen en een super sfeer maakten dat we het ondernemers jaar van de CCNWF heel mooi konden afsluiten.

We openen 2016 met een nieuwjaarsreceptie op 2 januari in Theater De Koornbeurs. Noteer ook alvast de nieuwe datums van activiteiten in 2016 in uw agenda. Graag tot ziens!

Wij wensen u fijne kerstdagen en een succesvol 2016 toe!

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin