Veiligheidsregio Friesland, informatief en leerzaam

Op vrijdagmiddag 7 oktober bracht de CCNWF een bezoek aan de Veiligheidsregio Friesland, locatie Brandweergarage te Franeker.

Ruim 50 leden waren aanwezig om inzage te krijgen in wat het werk van de veiligheidsregio behelst. Voorafgaand aan het interactieve deel van het bedrijfsbezoek, gaf de Franeker burgemeester E. van Zuijlen een boeiende presentatie over waar onderwereld en bovenwereld elkaar raken en welke bedreigingen in onze regio voor ondernemers reëel aanwezig zijn. Een boeiend verhaal met duidelijke waarschuwingen en tips om onderwereldzaken te herkennen.

Het interactieve deel van Veiligheidsregio Friesland bestond uit een aantal opstellingen door de brandweer op het buitenterrein. Hier werd door tien professionals van de brandweer verteld over de organisatie, de verantwoordingen, de gereedschappen en de situaties waar de brandweer voor wordt ingezet. Alle leden zijn in de gelegenheid gesteld om actief mee te doen. Zo kon men ervaren hoe het is om te blussen met een hogedruk schuimblusinstallatie, ervaren hoe het voelt om vanuit de hoogwerker op ruim 25 hoogte te werken, wat er komt kijken bij het ontmantelen van een voertuig en een beeld krijgen van het werk van de duikers van de brandweer. Na deze enerverende, informatieve en actieve middag was er ruimte om te netwerken onder het genot van een bbq-buffet en een drankje.

Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en willen hiervoor nogmaals dank zeggen aan burgemeester E. van Zuijlen en alle aanwezige professionals van Veiligheidsregio Friesland, Brandweer Harlingen en Brandweer Franeker. Wij hebben veel geleerd en vooral enorm genoten.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin