Uitnodiging Groot Fries Ondernemerstreffen

Op dinsdag 4 november a.s. organiseren wij samen met de Commerciële Club Leeuwarden, de Commerciële Club Friesland, de Commerciële Club Zuid-Friesland en de Vereniging voor Handel & Industrie Sneek e.o. het Groot FriesOndernemers Treffen (GFOT).

Programma

Vanaf 19.00 uur heten wij u van harte welkom in het WTC Plaza te Leeuwarden (Heliconweg 52). Het programma is als volgt:

19.00 uur: Ontvangst

19.45 uur: Naar de zalen New York I en II

20.00 uur: Openingswoord door één van de voorzitters

20.10 uur: Lezing Willem Vermeend

21:00 uur: Netwerkborrel

22.30 uur: Einde bijeenkomst

Aanmelden Groot Fries Ondernemerstreffen

U kunt zich voor het Groot Fries Ondernemerstreffen aanmelden vóór vrijdag 10 oktober a.s. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken, dan kunt u een e-mail sturen naar info@ccnwf.nl.

Willem_Vermeend_CCNWF

Over de heer prof. dr. W.A.F.G. (Willem)Vermeend:

Geboren op 21 december 1948 te Zuilen, voormalig Tweede Kamerlid, staatssecretaris, en minister.

De heer Willem Vermeend heeft een indrukwekkende loopbaan achter de rug. In de periode 1984 – 2002 is Vermeend actief geweest in politiek Den Haag als Kamerlid der Staten Generaal voor de PvdA, staatssecretaris van Financiën en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Vandaag de dag bekleedt Vermeend hooggeplaatste functies, maar dan in het bedrijfsleven. Daarnaast is Vermeend sinds 2006 hoogleraar Europees fiscaal recht en fiscale economie aan de Universiteit te Maastricht. Hij behaalde ook de titels ‘professor’ en ‘doctor’.

Willem Vermeend is schrijver van o.a. van het boek`De WIJ economie’. Het is een serieus, dik en beslist niet makkelijk boek over hoe de wereld verder moet na de kredietcrisis. Maar lees je het boek niet voor de visie van Vermeend, lees het dan vanwege de imponerende lessen economie. De gangbare verdeling in linkse en rechtse politiek is niet toereikend, betoogt Vermeend.

Zijn toekomstvisie illustreert dat goed, want die bevat aanbevelingen die de ene keer GroenLinks en de andere keer de PVV zullen aanspreken. Zo ziet Vermeend een groene toekomst met elektrische auto’s en een soort van ecotaks, maar ook met kernenergie. De socialist in hem spreekt wanneer het gaat om het einde van het ik-tijdperk, om solidariteit. Tegelijkertijd pleit hij voor een streng immigratiebeleid en versoepeling van de ontslag regelingen. Het zijn standpunten die je op zijn minst uitnodigen tot diep nadenken.

Willem Vermeend is door zijn grote kennis en goede dosis humor een uitstekende spreker die in staat is zijn publiek te boeien en zijn kennis over te dragen. Vermeend is een ras optimist en ziet de kredietcrisis als een buitenkans om versneld te investeren in grote infrastructurele werken en schone energie.

Tijdens zijn lezing schetst hij hoe denkt dat de toekomstige economie er uit zal komen te zien.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin