Tall Ships in Harlingen

  

Kom op 3 augustus de nautische nostalgie ervaren met stoere verhalen, schippersbier en lekker eten aan een unieke  Tall Table temidden van de Tall Ships:

Voor het eerst in de geschiedenis van The Tall Ships Races was in 2014 een Nederlandse haven de starthaven van deze internationale zeilrace. Een race met Tall Ships die al vanaf de 16e eeuw gebruikt werden als vrachtvarende schepen. Eeuwenlang voeren de zeilschepen over de wereldzeeën. Het leven aan boord van de zeilschepen was hard en vol ontberingen.

Discipline en hiërarchie voerden de boventoon. Veel bemanningsleden kwamen om bij slecht weer, wanneer ze toch naar boven moesten klimmen om de zeilen te reven. Met de opkomst van de stoomvaart kwam de zeevaart in een stroomversnelling en veel jonge zeilvaartofficieren maakten de stap naar de stomers. Sindsdien doen de windjammers alleen nog dienst als opleidingsschepen, zowel binnen de Marine’s wereldwijd of als onderdeel van zeevaartscholen en instituten.

De CCNWF biedt u de mogelijkheid om bij dit unieke schouwspel aanwezig te zijn op vrijdag 3 augustus 2018 vanaf 17.00 uur tijdens de Sail In Parade in Harlingen in Het Brouwdok. 

Meer informatie vindt u op deze pagina, waar u zich ook kunt aanmelden.