Inspirerend Symposium Agrarische Dagen 2016

Tijdens de Agrarische Dagen 2016 organiseerde het comité in samenwerking met de Gemeente Franekeradeel, Provincie Fryslân, Ondernemersvereniging Handel & Nijverheid, Stichting Bedrijvencentrum Westergo en de CCNWF een symposium in Theater De Koornbeurs. Centraal stond daarbij de vraag: ‘Welke kansen kan een krimpregio u bieden om zakelijk succes te oogsten?’

Forumdiscussie

De middag werd geopend door Sander de Rouwe, gedeputeerde van Provincie Fryslân. Daarna lieten een aantal panelleden, waaronder burgemeester van Gemeente Menameradiel Tom van Mourik en wethouder van de Gemeente Franekeradeel Caroline de Pee hun licht schijnen over de thema’s ‘innovatie’, ‘agrarisch’ en ‘toerisme/recreatie’. Ondernemers werden bij het laatste thema vooral uitgedaagd door Wethouder De Pee om Franeker Waddenpoort op de kaart te zetten. De discussie werd geleid door de van Omrop Fryslân bekende presentator Roelof Lousma.

Symposium Franeker Waddenpoort

Symposium Björn Kuipers

Topscheidsrechter en supermarkteigenaar Björn Kuipers was ingevlogen om de aanwezigen te inspireren over leiderschap op het gebied van voetbal en ondernemen. Hij gaf de ondernemers en de aanwezige scheidsrechters in opleiding een prachtige inkijk in zijn leven. Hoe hij met passie topwedstrijden leidt en de wijze waarop hij zijn familiebedrijf, de Jumbo Supermarkt in Oldenzaal, binnen enkele jaren opwerkte tot de top 5 van beste supermarkten binnen het Jumbo concern. Daarbij lag de nadruk op teamspirit en dat hij dat in beide functies niet alleen kan! Together Each Achive More, zo stelde hij!

symposium-team-kuipers

De spectaculaire beelden die Kuipers de zaal toonde tijdens zijn interactieve presentatie kwamen in razend tempo voorbij. De kernwaarden respect, eigenwaarde, vertrouwen en correctheid stonden daarbij voorop. Zo rumoerig als het publiek is tijdens een voetbalwedstrijd, daarvan was in De Koornbeurs geen sprake. De zaal hing aan zijn lippen!

Symposium en netwerken

Na afloop was er volop gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Daarna hebben velen nog genoten van de activiteiten die in de stad (straattheater) en in het stadspark (Franeker Culinair) plaatsvonden.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin