Sterren stralen op symposium AD

In een bomvolle Koornbeurs werd donderdag 19 september, tijdens de Agrarische Dagen in Franeker, een symposium gehouden. De organisatie van deze activiteit was in samenwerking met het Comité Agrarische Dagen Franeker, Gemeente Waadhoeke, Rabobank Noordwest Friesland en Ondernemersvereniging Franeker.

Bij aanvang van het buffet, verzorgd door De Stadsherberg, werden er al diverse contacten gelegd.

Na het heerlijke buffet werd het openingswoord gevoerd door burgemeester Marga Waanders, waarna Gerard Wolters tijdelijk directeur van theater de Koornbeurs het woord voerde over een hernieuwde kennismaking met de Koornbeurs. Het symposium werd voortgezet door Roelof Lousma met de bedrijfspresentaties van vier ‘sterren’ van Waadhoeke. De eerste bedrijfsfilm die werd getoond was van Royal Steensma met Rimmert de Jong en Romke van der Meulen van Bakkerij Schaafsma over het nieuwe Friese suikerbrood waar iedereen in de zaal van kon proeven. Vervolgens werd die van Westra B.V. gepresenteerd en dan met name over de nieuwe technieken van het grondverzet met drones en gps-systemen.

Adrie Warmenhoven van het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium introduceerde Govert Schilling, die als wetenschapsjournalist vaak aanwezig is bij De Wereld Draait Door. De lezing werd met interesse gevolgd waarbij vele aspecten tegen het licht werden gehouden van het zonnestelsel, de planeten, de aarde. En waarbij tevens de ‘nieuwe vlag’ van de Gemeente Waadhoeke werd geïntroduceerd.

Na de lezing waren de twee volgende twee bedrijfsfilms te zien. Die van FopmaWier, een ambachtelijke boekenbinderij uit Wier, die samen met fotograaf Judith Minks een uniek fotoboek presenteerde. De laatste bedrijfsfilm was van Escargots, de slakkenkwekerij van Hein Weever uit Sexbierum. Ook hier werd een proeverij aan toegevoegd, waarbij niet iedereen direct toehapte…

Het slotwoord werd gehouden door wethouder Caroline de Pee. Zij gaf haar visie op het bedrijfsleven in de gemeente Waadhoeke en tipte nog even aan dat we niet altijd weten welke mooie bedrijven, ofwel sterren, we binnen onze gemeente hebben.

Al met al kunnen we vaststellen dat er vele sterren straalden op het symposium!

 

Verslag en foto’s: Douwe Jorna
Video’s (volg links in tekst): Roelof Lousma media-advies en presentatie en Jorrit Meinsma Producties.