Projectbezoek Haak om Leeuwarden groot succes!

Op donderdag 12 juni voer de Regina Andrea met 50 enthousiaste leden richting Leeuwarden. De activiteitencommissie organiseerde een excursie naar de veelbesproken “Haak om Leeuwarden”. Het weer was fantastisch; de ondernemers waren op het dek te vinden om in de zon een kop koffie te drinken. 

Na het afmeren te Leeuwarden werd de groep welkom geheten door een 
5 tal medewerkers van het provinciale projectbureau Vrijbaan. De heer Anne de Jager van de Provincie Fryslan gaf een interessante presentatie over de aanleg van de Haak om Leeuwarden. 

De aanleg bestaat uit diverse fasen, waaronder het maken van twee aquaducten. Na de duidelijke presentatie en toelichting van een projectleider ging de groep te voet naar de aanleg van het aquaduct Ritsumasyl. 

 
De productie van de “schoenendoos” van beton waar straks de auto’s door zullen rijden, was ook in de avonduren in volle gang. De deskundigen hadden alle aandacht van de geïnteresseerde leden. Na afloop van de excursie werden de gastheren bedankt met een attentie. Onder het genot van een prima buffet voer de Regina Andrea weer terug naar Franeker. 

Tijdens het projectbezoek zijn er een aantal mooie foto’s gemaakt door Douwe Jorna.

 
Namens de leden dank aan Sytse Pars, die een uitstekende – voor hem eerste – activiteit heeft georganiseerd!