Nelleke Mulder: “Maak werk van je IK bv”

Verslag bijeenkomst donderdag 16 april 2015 – Thema-avond “De eerste indruk’ van Nelleke Mulder

Met ruim 45 leden begon de avond om 19.30 uur met koffie en oranjekoek bij JR Shipping in Harlingen. Met een korte bedrijfspresentatie van Erno Leguijt van Kuhlman Repko Shipping in Harlingen werd de avond voortgezet door Nelleke Mulder van Nelleke Mulder Imago Groep. Nelleke Mulder heeft een zeer succesvol bureau voor uiterlijke presentatie. Zij ondersteunt mensen particulier, maar zeker ook zakelijk, bij het bewerkstelligen van een krachtige (eigen) stijl en uitstraling.

Nelleke opent de avond met een prikkelende stelling: “Zakelijk succes wordt vooral bepaald door een grote gunfactor op persoonlijk vlak en veel minder op de specificaties van het product of de dienst.” Je krijgt namelijk nooit een 2e kans voor een eerste indruk. Zakelijk succes wordt voor 15% bepaald door inhoud (kennis) en voor 85% door contactuele eigenschappen. Succes = zichtbaarheid x kwaliteit. En hoe zichtbaar is jouw bedrijf?

Het was een interessante en humorvolle presentatie, waarbij Nelleke stilstond bij zaken als ‘warme en koude’ kleuren, verschillende stoffen, verschillende ‘menstypen’ en of je als vrouw ‘blond’ (bij een eerste indruk iets minder betrouwbaar) of ‘donker’ (bij een eerste indruk iets meer betrouwbaar) bent. Als ondernemer is het belangrijk om authentiek te zijn, een uitstraling te hebben die bij je past. Ben je een Wibra of een Bijenkorf?  Beide is prima, maar weet wat je wilt zijn en straal dat ook uit. Alles moet kloppen. Je klant wil aandacht, begrip en complimenten. Maak werk  van je “IK BV”.

De interactieve en zeer onderhoudende presentatie werd afgesloten met een citaat van Martijn Driessen (Entrepreneur Consultancy): “Ondernemen is vallen en opstaan, maar ook staan en opvallen!”

Met een heerlijk hapje en een welverdiend drankje verzorgd door Wally’s Catering werd de avond afgesloten. Met dank aan JR Shipping dat zijn bedrijf kosteloos ter beschikking heeft gesteld als locatie voor deze avond.