Verslag Jeu de Boules, een uitdagende sport

Op donderdag 17 oktober stond er weer een sportieve activiteit op het programma. Een Jeu de Boules clinic, geschikt voor jong en oud. Ongeveer 30 leden hadden zich aangemeld en zij verzamelden zich in de Jeu de boules hal in Harlingen. In de kantine stond er koffie met wat lekkers klaar.

Na het openingswoord van Milan, werden teams samengesteld. Per baan waren er 4 personen en zij speelden 2 tegen 2.
Door de medewerkers van de vereniging werden de spelregels van Jeu de Boules uitgelegd. De regels waren toch wat anders dan hoe een aantal leden het vroeger op de camping speelden. Vervolgens werd er een oefenwedstrijd voor gedaan.

Na de uitleg kon het spel beginnen, de ene nog fanatieker dan de ander! Veel leden vonden het een uitdagende sport en er komt veel bij kijken qua technieken van het gooien. Wie als eerste 13 punten had, was de winnaar van de wedstrijd. Na ongeveer anderhalf uur spelen en een aantal wedstrijden, waren de meeste leden wel toe aan wat eten en drinken.

Na afloop stond er een heerlijk buffet klaar, waar iedereen van heeft genoten. Kortom een geslaagde avond en bedankt voor jullie sportieve gezelligheid!