Frans Nieuwhof Bruggenbouwer NWF

Uw voorzitter, Frans Nieuwhof is uitgeroepen tot Bruggenbouwer Noordwest Friesland! Hij kreeg deze onderscheiding donderdag 13 juli bij hem thuis uitgereikt door Lammert Pater namens Stichting Present. 

De titel krijgt hij zowel voor zijn voorzittersrol van de Commerciële Club Noordwest-Friesland (CCNWF) en voor het initiatief tot de pilot “Noordwest Friesland ontregelt”. In de pilot slaan overheden en belanghebbenden de handen ineen om initiatieven te realiseren die waarden kunnen toevoegen aan de fysieke leefomgeving, waarbij de regels dienend zijn en niet bepalend. Dat gaat uit van de basisfilosofie van de Omgevingswet: ‘ja, mits’ in plaats van ‘nee, tenzij’, minder regels, meer ruimte voor lokaal maatwerk. 

Een bokaal symboliseerde de titel welke hij ontving uit handen van Lammert Pater van Zorghoeve Tritzum, de vorige bruggenbouwer. Pater vertelde hoe hij het heeft ervaren om de titel Bruggenbouwer te dragen: “Door de titel komt er aandacht voor kleine en grote initiatieven binnen de regio, waarbij het niet moet gaan over de regels, maar over de mens.” Met trots overhandigde Pater de bokaal aan Nieuwhof. De reden waarom Nieuwhof is voorgedragen als bruggenbouwer is volgens Gea Iedema:

Als voorzitter en mens is Frans een echt bruggenbouwer tussen mensen, bedrijven en ondernemers, en tussen organisaties en overheden. Hij wil van Noordwest-Friesland een pimpregio maken, een attractieve regio, waar innovatieve en interessante bedrijven gevestigd zijn en die voor genoeg werkgelegenheid zorgen voor onze ‘jeugd’. Een pilot is het gevolg van zijn inzet!”

Stichting Present Noordwest Friesland, eigenaar van de bruggenbouwersbokaal, vindt het belangrijk om zichtbaar te maken welke bruggen er gebouwd worden binnen de regio. Bedrijven en ondernemers hebben een belangrijke taak met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij kunnen samen met Present belangrijke bruggen slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. U kunt meedoen als bedrijf

Over vier weken wordt de bokaal doorgegeven aan een andere bruggenbouwer.

Meer lezen over de bruggenbouwers van Noordwest Friesland? Dat kan op de website van Present. Wilt u iemand voordragen? Ja, ik wil iemand aanmelden.

Frans Nieuwhof Bruggenbouwer

Foto’s gemaakt door: Klaske Rodenhuis

Op de foto (v.l.n.r.) Anja Schilder, coördinator Stichting Present; Lammert Pater van Zorghoeve Tritzum, Frans Nieuwhof, voorzitter CCNWF en Gea Iedema, voorzitter Stichting Present. 

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin