Bestuursleden CCNWF betrokken bij economisch actieplan 2015-2018

Een paar weken terug heeft de gemeente Franekeradeel hun Economisch Actieplan Franekeradeel aan de Commerciële Club Noordwest-Friesland (CCNWF) voorgelegd. Wij hebben met een paar bestuursleden het plan voorzien van een aantal kanttekeningen.

Waar volgens ons aandacht voor moet zijn, is:

– regelvrije zones op industrieterreinen

– acquisitie grotere bedrijven (ook maakindustrie)

– actief beleid voor betaalbare zorg

Voor zover mogelijk, het was kort dag, zijn deze meegenomen in het actieplan. Er zijn daarnaast nog een aantal punten welke voor verbetering  vatbaar zijn, zoals: blijvend aandacht voor alle MKB-bedrijven, alle horeca naar de Breedeplaats, bedrijfsbebouwing tussen beide nieuwe supermarkten en Bloemketerp. Daar zullen we de komende periode aandacht voor blijven vragen.

Ook jullie “inspraak” is daarbij van groot belang. Wanneer jullie naar aanleiding van het definitieve actieplan aanvullingen hebben dan kun je die aanleveren via info@ccnwf.nl. Wij zorgen er dan voor dat die punten in het overleg met B&W aandacht krijgen.

Wij als bestuur zijn in ieder geval bijzonder ingenomen met de initiatieven van de Gemeente Franekeradeel op economisch gebied en met het uitgangspunt om daar gezamenlijk de schouders onder te zetten.

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin