Bedrijfsgegevens Bekijken

Bedrijfsnaam Alynia Architekten Harlingen B.V.
Branche Architectenbureaus
Adres Postbus 187
Postcode / Plaats 8860 AD HARLINGEN
Telefoonnumer 0517 413333
E-mail gerry.meagher@alynia-architecten.nl
Website http://www.alynia-architecten.nl

Omschrijving

Omschrijving

ALYNIA ARCHITECTEN

Alynia is een architecten- en adviesbureau met bijna 40 jaar ervaring. In ons werk zijn wij voortdurend op zoek naar een optimale vertaling van de opgave, met nadrukkelijk aandacht voor opdrachtgever, gebruiker en omgeving. Tijdens deze zoektocht gebruiken wij onze ervaring, vergaard in een scala aan projecten van diverse aard en schaal. Daarnaast staan wij altijd open voor nieuwe ideen en technieken, ingewonnen door onderzoek en training. Deze kennis zetten wij in, om voor onze opdrachtgevers het best mogelijke resultaat te realiseren.

 

DIVERSITEIT EN DUURZAAMHEID

Kenmerkend voor Alynia is een grote diversiteit in projecten, met vele voorbeelden in de sectoren woningbouw, kantoren, bedrijfsgebouwen, zorg, onderwijs, sport en recreatie. Alynia heeft landelijk en internationale ervaring in grootschalige sportcomplexen en hotel- en recreatiecomplexen. In recente jaren zijn de projecten alsmaar complexer geworden, met multifunctionaliteit als hoofdthema bij vele werken. Nog een terugkerend thema is duurzaamheid. Bij al onze projecten wordt gekeken naar duurzame ontwerpkeuzes en -technieken; een recent voorbeeld is het eerste 'Groen Project' van de provincie Friesland: kantorenlocatie P3 te Heerenveen, welke in 2009 werd opgeleverd.

 

TEAMSPELERS

Wij werken samen met een aantal adviseurs om een project van initiatief tot oplevering te kunnen regisseren. Wij zijn ook in staat om een project in 'total engineering' aan te bieden, Alynia fungeert dan als centraal aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Door ons kwaliteitssysteem (Alynia is sinds 2004 ISO 9001-gecertificeerd) kunnen wij de opdrachtgever een strak ontwerpproces bieden, waarbij rekening wordt gehouden met budget en kwaliteit.

 

BOUWPROCES EN BIM

Sinds 2009 werkt Alynia met Revit 3D tekensoftware, wat ons nog beter in staat stelt om complexe bouwwerken volledig uit te werken en sinds 2011 draaien we mee bij diverse projecten in een BIM-traject. BIM staat voor Building Information Modelling en speelt nu al een belangrijke rol in de bouw. Alynia heeft zich inmiddels al bewezen als specialist op dit gebied en breidt haar kennis van BIM steeds verder uit.


Producten en diensten

  • Architectuur
  • Bouwbegeleiding
  • BIM-diensten (Bouw Informatie Model)
  • Visualisaties


Contactpersonen

Naam Functie Telefoonnummer E-mail
De heer G. Meagher Directeur/eigenaar 0653 170952 gerry.meagher@alynia-architecten.nl