Activiteiten

Online bier proeven en het jaar afsluiten?


De activiteitencommissie heeft voor vrijdagavond 18 december, samen met Het Brouwdok, een online event opgezet. Via een livestream zal eerst onze voorzitter, Jeroen de Boer, u welkom heten vanuit de havenbrouwerij. 

Gerard Ypenga van Het Brouwdok Harlingen en Jan Nota van De Biertroubadour Pingjum, beiden opgeleid tot internationaal biersommelier, zijn op een missie om het prachtige (Fryske) bier op de kaart te zetten. Ze willen u graag kennis laten maken met de kwaliteit en diversiteit van de kleinschalige brouwerijen. Ze vertellen over alle facetten van bier, hoe je moet proeven en geven daarnaast ook enkele bier-food suggesties voor de smaakpapillen. Dit alles wordt voorzien van filmpjes, anekdotes en muziek. 

Uitleg online bierproeverij
Wanneer u bij dit online event wilt zijn moet u zich eerst aanmelden. Vooraf krijgt u dan een bierpakket – op het bij ons bekende kantooradres – bezorgd. In dit pakket treft iedere deelnemer vier gangbare bieren (33cl) aan, gecombineerd met enkele verrassende hapjes (Fryske tapas). Er is in de selectie bierstijlen rekening gehouden met de ongeoefende bierdrinker en daarom gekozen voor niet al te complexe smaken. 

Route online
In het pakket treft u tevens een instructie aan hoe u live bij de bierproeverij aanwezig kunt zijn (inclusief de unieke link op YouTube). Deze is alleen voor ons event beschikbaar. Tevens bieden we dan de mogelijkheid om onderling met elkaar via de chat te communiceren. Die chat is alleen zichtbaar voor de deelnemers. 

Op afstand en onder het genot van bier en muziek hopen we u hiermee een mooi live event aan te bieden, een soort van ontdekkingsreis door een interessant bierlandschap. We starten om 20.00 uur en ronden om 22.00 uur af. 

Direct aanmelden? 
Klik op de oranje button onderaan dit bericht om u direct aan te melden.
Per bedrijf zijn er maximaal drie inschrijvingen toegestaan. 

Doet u mee? Dan zien we uw aanmelding graag voor 10 december verschijnen!