100 leden bezoeken N31 project in Harlingen

De N31 is de directe verbinding tussen Amsterdam en Leeuwarden, via de Afsluitdijk en Harlingen. Deze weg wordt opnieuw aangelegd om de bereikbaarheid van Fryslân te verbeteren. De nieuwe weg is bovendien veiliger en zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer in en om Harlingen. De nieuwe N31 wordt een autoweg met twee keer twee rijbanen en komt grotendeels verdiept te liggen.

Donderdag 1 juni jl. brachten ruim 100 leden een bezoek aan dit N31 project in Harlingen, dat de activiteitencommissie van de CCNWF samen met het Projectbureau N31 had georganiseerd.

Na de ontvangst met koffie/thee en een lekkere oranjekoek stapte de helft van de leden op de fiets om het project in de praktijk te bekijken. De planning en uitvoering van een dergelijk gigantisch project is in één woord indrukwekkend. Medewerkers van het projectbureau hadden dan ook veel vragen te beantwoorden.

De tweede helft bleef in het projectbureau aan de Kanaalweg om een presentatie bij te wonen:
wat komt er allemaal kijken bij de voorbereiding en uitvoering omtrent zo’n enorm project? Welke partijen zijn er allemaal bij betrokken? Hoe verloopt het aanbestedingstraject? Hoeveel mensen zijn er in totaliteit bij betrokken? En ga zo maar door.

Na ongeveer een uur wisselden de groepen, en nog een uur later volgde een korte wandeling naar de Regina Andrea, die speciaal voor deze gelegenheid vrijwel voor de deur van het projectbureau lag afgemeerd. Het buffet aan boord was een welkome afsluiting van dit evenement.

Als laatste: twee grote complimenten voor de organisatie. De eerste voor het prima programma dat dit grote aantal mensen voorgeschoteld kreeg. De tweede omdat zij voor deze dag werkelijk prachtig weer hadden geregeld. Ook indrukwekkend….

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin